RoboCopper Challenge

Päättynyt

RoboCopper Challenge

with Boliden Harjavalta

Boliden haluaa kehittää työympäristöä ja työskentelytapoja turvallisemmiksi uusinta teknologiaa hyödyntämällä. Metallien valmistuksessa työolosuhteet ovat vaativia. Sulan metallin tuoma kuumuus ja sularoiskeet sekä prosessin aiheuttama tärinä ja pöly yhdistettynä tilan ahtauteen ja korrodoiviin olosuhteisiin asettavat tavoiteltaville automaatio- ja robotiikkaratkaisuille erityisiä vaatimuksia. Työturvallisuuden jatkuva parantaminen on aina etusijalla. Siksi Boliden etsii teknologiaratkaisuja seuraavien kehittämiskohteiden automatisointiin:

1. Robotiikkaratkaisu kupariliekkisulatusuunien laskureikien avaamiseksi ja sulkemiseksi
Käsin tehtävä laskureikien avaaminen ja sulkeminen on raskas työvaihe, joka sisältää turvallisuusriskejä. Haemme nykyisen menetelmän tilalle ratkaisuja robotiikasta ja automaatiosta.

2. Automaatioratkaisu kuparikonverttereiden hormiputkien avartamiseksi
Hormiputkien avartaminen käsiohjauksella vaatii tarkkuutta ja prosessin mittausdatan jatkuvaa seurantaa. Haemme nykyisen menetelmän tilalle ratkaisuja konenäön, automaation sekä järjestelmäintegraatio-osaamisen alueilta.

3. Avoin automatisointihaaste
Prosessien täydellinen sujuvuus on meille erittäin tärkeää. Tuotantoprosessimme edustavat alan parasta tekniikkaa, ja metallien talteensaannit ovat erittäin korkeat. Olemme kiinnostuneita ratkaisuista, joilla voimme kehittää tuotantoteknologiaamme sekä ympäristö-­, turvallisuus­-, terveys­- ja laatuasioita. Olemme sitoutuneet kaikkien toimintojemme jatkuvaan parantamiseen.

Osallistuminen
RoboCopper Challenge -haastekilpailu on päättynyt. Yhteenveto haastekilpailun tuloksista: http://www.matchindustry.fi/menestystarinoiden-arkisto/robocopper-challenge

Boliden Harjavalta
Boliden Harjavalta on osa ruotsalaista Boliden-konsernia. Boliden on johtava eurooppalainen metallialan yritys, jonka erikoisalaa ovat malminetsintä, kaivostuotanto, sulattotoiminta ja metallien kierrätys. Boliden Harjavallan kuparisulatto, nikkelisulatto ja rikkihappotehtaat sijaitsevat Harjavallassa ja kuparielektrolyysi Porissa. Yrityksen päätuotteet ovat kupari, nikkeli, kulta, hopea ja rikkituotteet. Boliden Harjavallan vuoden 2016 tuotannon arvo oli 1 151 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä on noin 500.

www.boliden.fi

Ratkaisuehdotukset
Ratkaisuehdotusten vastaanotto on päättynyt.

Arviointikriteerit
Ratkaisuehdotusten arvioinnissa painotetaan ehdotusten käytännön toteutettavuutta, integrointimahdollisuuksia käytössä oleviin tietojärjestelmiin sekä turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia. Ehdotukset arvioi Boliden Harjavallan asiantuntijat.

Luottamuksellisuus
Ratkaisuehdotukset käsitellään luottamuksellisina. Kaikki oikeudet säilyvät kyseisen ehdotuksen tekijällä/tekijöillä.

Kilpailun mahdollistavat
Boliden Harjavalta
Prizztech & Yhdistelmäinnovaatiot-hanke

Haasteet
2018

Honkajoki CIRCWASTE Challenge
Päättynyt

Honkajoki CIRCWASTE Challenge

Honkajoki Oy

Lue lisää

Cimcorp Flow Optimization Challenge
Päättynyt

Cimcorp Flow Optimization Challenge

Cimcorp Oy

Lue lisää

Haasteet
2017

Promeco Digital Business Challenge
Päättynyt

Promeco Digital Business Challenge

Promeco Group Oy

Lue lisää

Nornickel Harjavalta: Redesign the Factory Challenge
Päättynyt

Nornickel Harjavalta: Redesign the Factory Challenge

Nornickel Harjavalta

Lue lisää

Smart Cranes Challenge
Päättynyt

Smart Cranes Challenge

KP-ServicePartner Oy

Lue lisää

Liity joukkoon innovoivaan

Onko sinulla tai yritykselläsi haaste mielessä? Vai haluatko osallistua haasteiden ratkaisuun? Jätä kysymyksesi niin olemme yhteydessä!

* pakollinen kenttä

x Rekisteröidy
5.6.2017 mennessä